Izvor: B92, 10.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakati na adventističkoj crkvi

Beograd -- Na zgradi adventističke crkve u Beogradu postavljen je plakat "Sekte su smrt za srpsku naciju", potpisan sa Nacionalni stroj.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Hrišćanske adventističke crkve, na video-snimku se vide mladići koji dolaze motorom da nalepe poruku. Dodaje se da je plakat nalepljen sinoć, oko 21 čas. Predstavnici te verske zajednice traže reakciju nadležnih institucija.

"Apelujemo na Vladu Srbije, koja želi da nas uvede u Evropu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Ministarstvo vera, MUP i sve druge relevantne činioce da nas pre svega uvedu u miran i siguran život u kome će vladati neuništivi duh tolerancije, razumevanja, poverenja", navodi se u otvorenom pismu dostavljenom Vladi Srbije, ambasadama, Savetu Evrope i medijima.

Adventisti su poslednjih godina bili meta napada više puta u različitim gradovima Srbije, kao i druge manje verske zajednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.