Plakati na adventističkoj crkvi

Na zgradi adventističke crkve u Beogradu postavljen je plakat "Sekte su smrt za srpsku naciju", potpisan sa Nacionalni stroj.

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2007.

15:08

Default images

Kako se navodi u današnjem saopštenju Hrišćanske adventističke crkve, na video-snimku se vide mladići koji dolaze motorom da nalepe poruku. Dodaje se da je plakat nalepljen sinoć, oko 21 čas. Predstavnici te verske zajednice traže reakciju nadležnih institucija.

"Apelujemo na Vladu Srbije, koja želi da nas uvede u Evropu, na Ministarstvo vera, MUP i sve druge relevantne činioce da nas pre svega uvedu u miran i siguran život u kome će vladati neuništivi duh tolerancije, razumevanja, poverenja", navodi se u otvorenom pismu dostavljenom Vladi Srbije, ambasadama, Savetu Evrope i medijima.

Adventisti su poslednjih godina bili meta napada više puta u različitim gradovima Srbije, kao i druge manje verske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: