Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 06:04

Plaća kazne i nastavlja po starom – kako protiv komšije iz pakla

Stanari Ševine ulice u Zemunu imaju komšiju koji je od svog dvorišta napravio deponiju. Opštinske vlasti intervenisale su 22 puta, a on je sve kazne uredno platio i nastavlja po starom. Nameće se pitanje gde je granica između slobode vlasnika i prava komšija?
Saksije, kofe, plastične stolice, koferi nabacani su jedni preko drugih u Ševinoj ulici u Zemunu gde svačiji pogled zastane na toni smeća.

Komšije kažu da više od dvadeset godina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to smeće stoji i širi neprijatan miris. To im je veliki problem, a dodatni su i psi lutalice. Njihov komšija u dvorištu ima nekoliko svojih pasa.
Direktor JKP Veterina Beograd Budimir Grubić kaže da je reč o vlasničkom prostoru pa se i ti psi tretiraju kao vlasničke životinje.
"Mi tu ne možemo ništa. Preduzimamo korake, obavestili smo veterinarsku inspekciju i sve ostale bitne činioce", dodaje Grubić.
Ekipa RTS-a pokušala je da uđe u dvorište i razgovara sa vlasnikom, ali niko im nije otvorio.
Više od 20 inspekcijskih kontrola, prijava i kazniU poslednjih pet godina više od dvadeset puta su nadležne inspekcije izlazile na teren, pisale prijave i novčano kažnjavale. I gradske vlasti i Opština Zemun upoznati su sa ovim slučajem.
Više puta su komunalni radnici čistili smeće sa ulice ispred ove kuće. Na ulici je parkirano i nekoliko njegovih starih automobila, koji su puni smeća. Stoje tu mesecima, pa i godinama i nisu registrovani.
Preduzeće za ekološku zaštitu koje je angažovala opština Zemun 24. maja pokušalo je da izvrši deratizaciju na toj adresi, ali niko od stanara koji tu žive nije se odazvao. Vanrednih poziva iz ove ulice nije bilo.
Prema propisima, svako je dužan da održava dvorište i vodi računa o higijeni, inače plaća novčanu kaznu.
Komšije imaju pravo da prijave, ali, u ovom slučaju ni to ne pomaže jer vlasnik kuće u Ševinoj 14 do sada je platio ko zna koliko kazni. Zakon o zaštiti životne sredine predviđa i kazne od 50.000 dinara ili 30 dana zatvora. Očigledno, svi sve znaju, ali iz začaranog kruga se ne može.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KUĆA STRAVE GODINAMA MUČI ZEMUNCE: Opština 22 puta pokušala da natera stanara Ševine ulice da ukloni DEPONIJU PUNU PACOVA I ZMIJA

Izvor: Kurir, 19.Avg.2022

"Gradska čistoća" očisti smeće koje se prelije iz dvorišta na put, a on dovuče još više smeća. Izricali su mu novčane kazne, koje je sve platio i nastavio da teroriše komšiluk

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.