KUĆA STRAVE GODINAMA MUČI ZEMUNCE: Opština 22 puta pokušala da natera stanara Ševine ulice da ukloni DEPONIJU PUNU PACOVA I ZMIJA
Smeće u Ševinoj ulici, Foto: Nemanja Nikolić

BEZ REŠENJA

KUĆA STRAVE GODINAMA MUČI ZEMUNCE: Opština 22 puta pokušala da natera stanara Ševine ulice da ukloni DEPONIJU PUNU PACOVA I ZMIJA

Društvo -

"Gradska čistoća" očisti smeće koje se prelije iz dvorišta na put, a on dovuče još više smeća. Izricali su mu novčane kazne, koje je sve platio i nastavio da teroriše komšiluk

Nema kraja mukama za stanare Ševine ulice, koji godinama trpe, kako kažu, teror jednog komšije koji je svoje dvorište zatrpao smećem, zbog čega su se pojavili pacovi i zmije.

Ističu da ne može da se živi od smrada pokvarenog živog mesa, kojim hrani tridesetak agresivnih pasa.

Jednostavno, on se godinama oglušuje o sve zahteve nadležnih da svoj posed dovede u red! Iz opštine Zemun za Kurir kažu da su odavno upoznati sa ovom situacijom, ali da su im vezane ruke i da su svi pokušaji propali.

Smeće u Ševinoj ulici
Smeće u Ševinoj ulici foto: Nemanja Nikolić

Znaju i da ne može da se prođe od starih automobila s tablicama još iz Titovog vremena, koji su, takođe, do vrha ispunjeni najrazličitijim đubretom.

- Službena lica Odeljenja za imovinskopravne, stambene i poslove komunalne inspekcije i izvršenja, Odseka komunalne inspekcije, u periodu od 2016. do 2022. godine u skladu sa svojim ovlašćenjima sproveli su 22 upravna postupka i donosili rešenja o izvršenju kojima je nalagano S. I. iz Zemuna, Ševina br. 14, da ukloni smeće, različite vrste otpada raspoređene u više gomila i motorna vozila, sve ostavljeno na javnoj površini ispred porodične kuće u Zemunu - navodi se u odgovoru koji smo dobili, a povodom teksta "Kuća strave" objavljenom u jučerašnjem Kuriru.

Komšije na mukama
Komšije na mukama foto: Nemanja Nikolić

Više puta je JKP "Gradska čistoća" organizovalo čišćenje ove deponije na javnoj površini, ali taj čovek je vrlo brzo sve dovodio na pređašnje stanje. Čak i gore nego što je bilo, ističu komšije. Više ne znaju odakle dovlači toliko smeća.

- U cilju prikupljanja neophodnih podataka, imajući u vidu da navedeno lice godinama unazad nakon što se očisti deponija istu ponovo formira, a kako to očigledno predstavlja mnogo kompleksniji problem svim stanarima Ševine ulice u Zemunu, službena lica su se obraćala i Gradskom centru sa socijalni rad - Odeljenje Zemun, u cilju dostave podataka da li se S. I. nalazi u njihovoj evidenciji - navode iz opštine Zemun, ali nam nisu saopštili šta je centar preduzeo.

Kurir se obratio i centru, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Pokušali smo da razgovaramo i sa čovekom u koga svi upiru prstom, ali nije bio kod kuće.

Štetočine se nakotile na smetlištu

Kroz prozor mi je ušao pacov, a na vrata zmija

Osim neizdrživog smrada i legla zaraze koje je napravio njihov sused, stanari Ševine ulice uglas opisuju i kako se neprestano bore s pacovima veličine zečeva, kao i zmijama. - Kroz prozor mi je ušao pacov, a na vrata zmija, bila sam u čudu. Preplašena, jedva sam uspela da izbacim tu gamad. Ovo je horor film, ne možemo da živimo normalan život - zapomaže jedna žena. Takođe se žale na nesnosan lavež 30 agresivnih pasa, koje je "komšija iz pakla" prisvojio i hrani ih pokvarenim živim mesom: - Pre dve godine ovi psi ugrizli su nekoliko komšija, i to više puta. Prijavili su, ali bezuspešno. Broj pasa je sve veći.

Advokat Denis Bećirić za Kurir je rekao da postoji poseban zakon o zaštiti životne sredine i da je jedan od načina da se problem reši visoka novčana kazna, a ukoliko se ona ne plati u određenom vremenskom periodu, preti kazna zatvorom.

Advokat Denis Bećirić
Advokat Denis Bećirić foto: Kurir televizija

Međutim, iz opštine Zemun kažu da su službena lica izdavala i prekršajne naloge i izricala novčane kazne, koje je S. I. uredno plaćao. Podsetimo, Kurir je juče pisao o mukama s kojima se susreću stanari Ševine ulice. Sačekalo nas je desetak uznemirenih ljudi, koji, najblaže rečeno, mole za pomoć. Ističu da taj "horor film" traje predugo, da je smrad neizdrživ...

- Meso skladišti u kolima, možete da zamislite koliko to smrdi. I pacovi koji su se pojavili od pre nekoliko godina grizu pse tokom noći, pa psi urliču i zavijaju - kaže jedan od komšija.

Iva Ogarević

Bonus video:

00:08

Zemun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track