Piloti Republike Srpske dobijaju džabe obuku u Rusiji: Simulator za helikopter Ansat sertifikovan po ICAO standardima

Izvor: TangoSix.rs, 22.Jul.2020, 08:00

Piloti Republike Srpske dobijaju džabe obuku u Rusiji: Simulator za helikopter Ansat sertifikovan po ICAO standardima

Ruska kompanija ‘’Kazanjski helikopteri’’ saopštila je 10. jula da je dobila pozitivnu kvalifikaciju kompatibilnosti simulatora za obuku helikoptera Ansat sa međunarodnim ICAO standardima. Procenu kompatibilnosti izvršio je Centralni aerohidrodinamički institut koji nosi ime N. E. Žukovskog (CAGI).
„Sveobuhvatni simulator helikoptera Ansat“, kako ga Rusi nazivaju, ispitan je u skladu sa zahtevima Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (International Civil Aviation >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Organization – ICAO). Procenjene karakteristike obuhvataju uređenje i dizajn pilotske kabine, simulaciju leta i dinamike motora, kontrolu na zemlji, helikopterske sisteme, akustiku, vizuelne i efekte vibracije kao i navigaciju. Kako je navedeno, rezultat procene bio je pozitivan.
– Smatramo da je sertifikacija simulatora helikoptera Ansat prema ICAO standardima jedno od važnih dostignuća naše kompanije. Naš Centar za vazduhoplovnu obuku sada čeka prvi prijem studenata koji će proći obuku na simulatoru u avgustu ove godine. Obuka će biti organizovana za strane kupce i uključena je u cenu helikoptera u svim izvoznim narudžbinama. – istakao je generalni direktor kompanije ‘’Kazanjski helikopteri’’ Juri Pustovgarov. Podsetićemo, prvi kupac helikoptera u Evropi je Republika Srpska.
Simulator je razvijen na osnovu podataka o testiranju u letu helikoptera koje je obezbedio konstruktorski biro kompanije ‘’Kazanjski helikopteri’’. Kabina i unutrašnjost simulatora su potpuno autentični. Instrumentacija je zamenjena uređajima simulatora, ali njihov izgled i funkcionalnost u potpunosti odgovaraju originalima.
Spoljašnji izgled simulatora helikoptera Ansat / Foto: “Ruski helikopteri“ Simulator Ansata je opremljen sistemom vizuelizacije koji omogućuje potpunu vidljivost sa pilotskog sedišta. Može se koristiti za prikaz dva različita područija: grada Kazanja zajedno sa Centrom za letna ispitivanja kompanije ‘’Kazanjski helikopteri’’, kao i grada Sočija. Vibraciona platforma i audio sistem pomažu simulaciji vibracija i akustičnih efekata u letu. Koristeći simulator, obučeni piloti će moći da manevrišu helikopterom u različitim uslovima, uključujući opasne i vanredne situacije.
Sveobuhvatni simulator helikoptera Ansat je konstruisan i proizveden kao deo investicionog projekta ‘’Razvojni koncept za Centar za vazduhoplovnu obuku fabrike Kazanjski helikopteri holding kompanije Ruski helikopteri’’
Centar za vazduhoplovnu obuku kompanije ‘’Kazanjski helikopteri’’ je osnovan 1995. godine. Za više od 20 godina obučio je skoro 9000 stručnjaka. Centar organizuje kurseve prekvalifikacija i profesionalnog razvoja pilota, inženjera i tehničara. Nastavnici konstantno unapređuju svoje veštine i prolaze praktičnu obuku u vodećim ruskim i inostranim centrima za obuku, i imaju registrovane sertifikate proizvođača vazduhoplova. Centar pruža usluge obuke na helikopterima Mi-8 i 17 kao i Ansat. U budućnosti se planira sličan program obuke za helikopter Mi-38.
The post Piloti Republike Srpske dobijaju džabe obuku u Rusiji: Simulator za helikopter Ansat sertifikovan po ICAO standardima appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.