Izvor: Blic, 23.Jan.2022, 22:27

Patrijarh Porfirije se oprostio od vladike Lavrentija: "Šta nam to Bog ukazuje kada je ovaj čas izabrao da sebi pozove najstarijeg srpskog arhijereja"

Patrijarh srpski Porfirije oprostio se od episkopa šabačkog Lavrentija, koji je danas preminuo, navodeći da je vladika poštovao svaku ličnost, da je gajio nežnu ljubav prema svom narodu i spremnost na pomoć svakome, kao i da ga je krasila potpuna i bezuslovna odanost Crkvi, njenom ustrojstvu, poretku i njenom jedinstvu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh: Vladiku Lavrentija, krasila je potpuna i bezuslovna odanost Crkvi

Izvor: Danas, 23.Jan.2022

U ličnosti vladike Lavrentija sabrale su se najlepše osobine koje su krasile onu plejadu srpskih arhijereja koji su u doba blaženog spomena patrijarha srpskog Germana punog teških iskušenja, čuvali i očuvali Vinograd Gospodnji zasađen u srpskom narodu, ovim rečima oprostio se patrijarh Porfirije...

Nastavak na Danas...

Patrijarh: Lavrentija je krasila potpuna i bezuslovna odanost Crkvi

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2022, 08:31

Patrijarh Porfirije je, povodom smrti vladike šabačkog Lavrentija, naveo da ga je krasila potpuna i bezuslovna odanost Crkvi, njenom ustrojstvu, poretku i njenom jedinstvu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.