Izvor: RTS, 21.Apr.2021, 17:03

Patrijarh Porfirije: SPC uvek za razgovor o miru i saradnji u regionu

Patrijarh srpski Porfirije izjavio je da je Srpska pravoslavna crkva uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu, kao i da je međuverski dijalog način postizanja i očuvanja mirnog i skladnog suživota, objavljeno je na sajtu SPC.
Patrijarh Porfirije je istakao tokom sastanka sa šefom misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom, da u tom smislu izuzetno ceni napore Episkopa raško-prizrenskog Teodosija i njemu područnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveštenstva i monaštva koje su određeni pojedici i organizacije pokušali da lažno i nepravedno optuže sa očitom željom da unesu nemir i ugroze opstanak monaštva i preostalog srpskog življa na Kosovu i Metohiji.

Jan Bratu je upoznao Patrijarha srpskog g. Porfirija sa aktivnostima te međunarodne organizacije, ističući da poštuje napore patrijarha Porfirija na izgradnji mira i stabilnosti i da u tom smislu može očekivati njegovu punu podršku, jer je jedan od njegovih prioriteta u radu da pomogne razvoj verske tolerancije u društvu.
Prijemu su prisustvovali šef za politiku i koordinaciju pri Misiji OEBS-a u Republici Srbiji Đovani Gabasi i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije: SPC uvek za razgovor o miru i saradnji u regionu

Izvor: B92, 21.Apr.2021

Patrijarh srpski Porfirije izjavio je da je Srpska pravoslavna crkva uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu..Dodao je i da je međuverski dijalog način postizanja i očuvanja mirnog i skladnog suživota, objavljeno je na sajtu SPC...Porfirije je to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.