Читај ми!

Patrijarh Porfirije: SPC uvek za razgovor o miru i saradnji u regionu

Patrijarh srpski Porfirije izjavio je da je Srpska pravoslavna crkva uvek spremna za razgovor o rešavanju problema koji su prepreka miru i saradnji u regionu, kao i da je međuverski dijalog način postizanja i očuvanja mirnog i skladnog suživota, objavljeno je na sajtu SPC.

Patrijarh Porfirije je istakao tokom sastanka sa šefom misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom, da u tom smislu izuzetno ceni napore Episkopa raško-prizrenskog Teodosija i njemu područnog sveštenstva i monaštva koje su određeni pojedici i organizacije pokušali da lažno i nepravedno optuže sa očitom željom da unesu nemir i ugroze opstanak monaštva i preostalog srpskog življa na Kosovu i Metohiji.

Jan Bratu je upoznao Patrijarha srpskog g. Porfirija sa aktivnostima te međunarodne organizacije, ističući da poštuje napore patrijarha Porfirija na izgradnji mira i stabilnosti i da u tom smislu može očekivati njegovu punu podršku, jer je jedan od njegovih prioriteta u radu da pomogne razvoj verske tolerancije u društvu.

Prijemu su prisustvovali šef za politiku i koordinaciju pri Misiji OEBS-a u Republici Srbiji Đovani Gabasi i šef Kabineta Patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво