Patrijarh Irinej: Teški trenuci za belgijski narod

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Teški trenuci za belgijski narod

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej uputio je saučešće belgijskom kralju Filipu, povodom velikog broja poginulih i ranjenih u terorističkom napadu u Briselu.
Patrijarh Irinej je poručio da su ovo teški trenuci za narod Belgije, ali i za čitav civilizovani svet.

"Duboko smo potreseni vešću o terorističkim napadima u Briselu. Naročito nas je ražalostila činjenica da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napadi odneli veliki broj ljudskih života, te da je na stotine ranjenih", naveo je patrijarh srpski.
Poručio je i da srpski pravoslavni narod sa bolom gleda na žrtve koje stradaju u sve učestalijim terorističkim napadima.
"U ime punoće Srpske pravoslavne crkve, i u lično ime, primite izraze saučešća, uz molitve Gospodu, jedinome milostivom, da upokoji duše postradalih, njihovim porodicama daruje utehu, a ranjenima brzo ozdravljenje", navodi se u saučešću patrijarha srpskog, saopštila je Informativna služba SPC.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Patrijarh uputio saučešće belgijskom kralju zbog napada u Briselu

Izvor: Blic, 23.Mar.2016

Srpski partijarh Irinej danas je uputio saučešće belgijskom kralju Filipu, zbog pogibije 31 osobe u terorističkim napadima u Briselu...- Duboko smo potreseni vešću o terorističkim napadima u Briselu. Naročito nas je ražalostila činjenica da su napadi odneli veliki broj ljudskih života, te...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.