Parastos žrtvama logora Jadovno

Izvor: TvojPortal.com, 23.Jun.2011, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parastos žrtvama logora Jadovno

Vestionline Episkop lipljanski Jovan služio je danas u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci parastos za više od 38 hiljada Srba pobijenih 1941. godine u kompleksu ustaških logora Gospić - Jadovno - Pag, saopšteno je iz udruženja "Jadovno 1941".


U Banjaluci će se 24. i 25. juna održati Međunarodna konferencija o ustaškim logorima Jadovno i Gospić, na kojoj će domaći i strani eksperti za genocid govoriti o zločinima koji su tokom Drugog svetskog rata počinjeni nad >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Srbima, Jevrejima i Romima.
Ovo je prva međunarodna konferencija na kojoj će biti održano pet sesija na kojima će referate podneti arhimandrit Jovan, koordinator Odbora za Jasenovac pri Svetom sinodu SPC, istoričari Ljiljana Radonić, Aleksandar Nećak, Ivan Čerešnješ, Efraim Zurof i Dragan Šućur. Ostatak možete pročitati na linku

NDHjadovnoparastosEpiskop lipljanski Jovan

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.