Izvor: Blic, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pansion u banjama kao krevet na moru

Pansion u banjama kao krevet na moru

Za cenu noćenja u većini morskih letovališta, a koja je od 10 do 15, pa i više evra po osobi, u mnogim banjama i planinama Srbije može se naći vrlo pristojan smeštaj i to na bazi punog pansiona, odnosno sva tri obroka dnevno. Ako se tome dodaju i niži troškovi prevoza i mogućnost plaćanja u ratama, odmor u banjama i na planinama može biti pristupačan i onima sa plićim džepom.

Banje u našoj zemlji imaju dugu turističku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tradiciju, a većina njih leži u podnožju planina, okružene šumama, zaštićene od jakih vetrova i imaju blagu klimu. U banjama dnevni smeštaj po osobi u dvokrevetnoj sobi, u zavisnosti od vrste i kategorije objekta, staje od 900 dinara, koliko iznosi pansion u vili 'Toplica' u Brestovačkoj Banji, do 3.780 dinara koliko košta pansion u hotelu 'Vila Aleksandar' u Vrnjačkoj Banji. Bolesnički dan po osobi u dvokrevetnoj sobi je od 1.300 dinara u Zavodu za reumatizam u Vranjskoj Banji do 4.000 dinara u novom hotelu 'Termal luks' u Mataruškoj Banji.

Mogućnosti za sport i rekreaciju na planinama Srbije su na zavidnom nivou zbog velikog broja sportskih terena, bazena, sauna, teretana, kuglana... Boravak u planinskim mestima uključuje i mogućnost izleta, programe za učenje i usavršavanje stranih jezika, programe aktivnog odmora, kao što su pešačke i planinske ture, paraglajding, splavarenje.

Cene smeštaja zavise od destinacije, vrste usluge, vrste i kategorije objekata za smeštaj. U hotelima smeštaj po danu i po osobi u dvokrevetnoj sobi je od 1.100 dinara (pansion u hotelu 'Golijska reka' na Goliji) do 3.360 dinara (polupansion u hotelu 'Olimp' na Zlatiboru).

U TOS posebno ističu boravak na bazi pansiona, po vrlo povoljnim cenama, u hotelu 'Dobrodolac' na Kopaoniku, gde je pansion 1.220 dinara, odnosno hotelu 'Beli izvor' na Goču, gde je pansion po osobi 1.300 dinara, koliko iznosi i u starom delu hotela 'Maljen' na Divčibarima. U Rehabilitacionom centru na Zlataru pansion iznosi 1.500 dinara, a na Gučevu u odmaralištu 'Gučevo' pansion je od 1.180 do 1.380 dinara.

U banjskim i planinskim mestima velika je ponuda i privatnog smeštaja, s tim što u njima nije obezbeđena hrana. Takođe, mnoge poznate turističke agencije nude aranžmane, uglavnom od sedam noćenja u hotelima na planinama i u banjama, ali bez prevoza do željene destinacije.

M. Cvejić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.