Palić će konkurisati mađarskim i slovenačkim banjama

Izvor: RTS, 02.Dec.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palić će konkurisati mađarskim i slovenačkim banjama

Palić je jedna od pet destinacija u Srbiji sa najvećim potencijalom. Da bi Palićko jezero dobilo atraktivnije sadržaje država se odlučila za investiranje u turističku infrastrukturu. Proširuju se sadržaji na prostoru termalnog bazena, gradi se spa centar i akva park.
Palić će uskoro biti veliko gradilište. Treba da se grade veliki akva park, spa i velnes sadržaji. 

Nebojša Daraboš, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktor preduzeća "Park Palić" rekao je da je ove godine na Paliću uloženo više od 30 miliona dinara.
"Realizovana je druga faza rekonstrukcije letnje pozornice, izgrađen je toranj za veslače na zapadnoj obali i rekonstruisano je pola mola kod muškog štranda, kao i čitav niz manjih investicija koje su doprinele atraktivnosti", rekao je Daraboš.
Najavljuje dve velike investicije u decembru.
Kao je rekao, prva je nastavak popločavanja staza u Palićkom parku u vrednosti od 55 miliona dinara, a druga i najvažnija je proširenje sadržaja na prostoru termalnog bazena, izgradnja spa centra i akva parka. 
"Taj prostor muškog štranda je veličine 44.000 kvadratnih metara, to je zaista veliki prostor. Planiramo dve posebne celine. Jedna je sklop otvorenih bazena, a druga sklop zatvorenih bazena i spa centar. Otvoreni bazeni prostiraće se na preko 28.000 kvadratnih metara uključujući i vodene površine i prostore za odbojku na pesku, bašte restorana...", kaže Daraboš.
Prema njegovim rečima, same vodene površine bazena će biti preko 2.700 metara kvadratnih.
"Planirano je pet otvorenih bazena, jedan termalni bazen koji već postoji ćemo rekonstruisati, drugi bazen će biti bazen za odrasle, treći za decu sa pratećim sadržajima kao i dva bazena koji će biti uz tobogane koje ćemo postaviti na tom prostoru", kaže Daraboš.
Navodi da će sklop zatvorenih bazena biti u objektu spa centra gde će imati prateće sadržaje - saune, tepidarijum i ostalo...
Palić se priprema za novogodšnje praznike i već se uveliko bukiraju termini za 31. decembar. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.