Izvor: TangoSix.rs, 29.Feb.2024, 23:08

[POSLEDNJA VEST] Aerodrom Nikola Tesla privremeno zatvoren zbog istovremenih dojava o bombama u avionima dve avio-kompanije, posada Viz erovog aviona na rulnoj stazi obavila evakuaciju putnika iz letelice

Kako večeras prenose mediji i kako Tango Six saznaje, aerodrom Nikola Tesla obustavio je odlazni i dolazni saobraćaj do 22:30 zbog pretnje o dve bombe na dva odvojena leta avio-kompanija Viz er i Er Montenegro. Kako Beta javlja, dojave su prijavljene u 19:15, policija obavlja kontradiverzioni pregled terminala i dve letelice.
Kako su saopštili sa aerodroma Nikola Tesla, aerodrom je otvoren za saobraćaj oko 22:30:
– Zahvaljujemo se putnicima na strpljenju i razumevanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << jer su njihova, i bezbednost osoblja prioritet. –
Prema prvim informacijama, posada aviona avio-kompanije Viz er na letu iz Beograda do Barselone, naredila je evakuaciju letelice na taksi stazi A. Video snimak iz putničke kabine prikazuje proceduru pune evakuacije. Prema fotografijama posada je obavila brzu evakuaciju, aktivirala je prednji levi, dva zadnja i dva tobogana na izlazima kod oba krila.
Pojedini mejnstrim mediji su prvo javili da je „pilot primetio sumnjivog putnika“ što je malo verovatno budući da se letelica nalazila na taksiranju. Verovatnije je da je kontrola letenja uzbunila posadu, što Viz erovo saopštenje donekle i potvrđuje. Evakuacija je obavljena na taksi stazi A.
Kako Tango Six saznaje, postoji i informacija o drugoj navodnoj bombi na letu avio-kompanije Er Montenegro do Podgorice, takođe pred poletanje.
Kako javlja Blic, Viz er je zvanično i potvrdio incident:
– Viz er potvrđuje da je let 4115 iz Beograda za Barselonu 29. februara dobio anonimnu pretnju o eksplozivnoj napravi u avionu dok se spremao za poletanje. Avion se odmah vratio na udaljeno mesto na beogradskom aerodromu, gde su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani. Putnici su prevezeni do terminala i obezbeđeno im je osveženje. Nadležni organi sprovode sve neophodne provere i utvrđene protokole. Sigurnost i bezbednost putnika i posade je najveći prioritet Viz era“.
Nekoliko minuta pre kompanije Viz er, saopštenje je izdala i crnogorska nacionalna avio-kompanija Er Montenegro:
– Dojava o bombi se dogodila u momentu kada je vazduhoplov bio na zemlji. U toku je provjera vazduhoplova od strane bezbijednosnih službi Republike Srbije, a putnici i posada će biti na bezbijednom dok se ne obave sve neophodne kontrole. –
Nekoliko letova je preusmereno na druge aerodrome.
Ovaj članak će biti ažurian kako budu pristizale nove informacije. 
The post [POSLEDNJA VEST] Aerodrom Nikola Tesla privremeno zatvoren zbog istovremenih dojava o bombama u avionima dve avio-kompanije, posada Viz erovog aviona na rulnoj stazi obavila evakuaciju putnika iz letelice appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aerodrom "Nikola Tesla" ponovo otvoren za saobraćaj, dojave o bombama bile lažne

Izvor: Radio 021, 29.Feb.2024

Aerodrom "Nikola Tesla" od 22 časa i 30 minuta je ponovo otvoren za avio-saobraćaj. Prema nezvaničnim informacijama, dojave o bombama su bile lažne.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.