Izvor: RTS, 06.Okt.2020, 10:05

Ovogodišnja Dečja nedelja posvećena fizičkom i mentalnom razvoju mladih

Dečja nedelja je ove godine posvećena fizičkom i mentalnom razvoju mladih. Svaki dan u okviru obeležavanja Dečje nedelje biće posvećen određenoj temi. Organizacija "Dečje srce" koja pomaže mladima sa smetnjama u razvoju je dala svoj doprinos Dečjoj nedelji.
Goran Rojević iz organizacije "Dečje srce" naveo je da je ta organizacija za 20 godina postojanja učinila dosta i da bi se posebno pohvalili time što su institucijama u kojima su smeštena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deca i osobe sa smetnjama u razvoju pomogli da prihvate socijalni model rada.

"Otvorili smo prvi radni centar, to jest kafić, u kojem rade mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju. Prvi na Balkanu i na ovim prostorima", kazao je Rojović tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a.
Naveo je da deca u radnom centru u Čuburskoj 12 u Beogradu prave šolje i cegere.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da su deca od 2014. godine jedan od prioriteta Vlade Srbije.
"Želeli smo sa Dečjom nedeljom da nešto suštinski promenimo, jer smo nekako dozvolili sebi da to bude samo na papiru i godišnje se setimo dece samo jednom nedeljno", kazao je Zoran Đorđević.
Ministar je naveo da je svaki dan tokom Dečje nedelje posvećen određenoj temi, a da je današnja tema sport.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.