Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 15.Sep.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren severoistočni krak obilaznice oko Inđije

INĐIJA - Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović i predsednik opštine Inđija Goran Ješić otvorili su severoistočni krak obilaznice oko Inđije, najavljujući da će cela obilaznica oko te opštine biti završena sledeće godine.

Severoistočni krak obilaznice iznosi 4.600 metara u dužini, a reč je o deonici od regionalnog puta Ruma - Stari Slankamen (R-109) do nadvožnjaka magistralnog puta Beograd - Novi Sad (M22.1). Deonica je deo saobraćajnog prstena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji će biti glavni tranzitni pravac za teretni saobraćaj oko Inđije. Kalanovićeva je izjavila novinarima da je reč o modernoj saobraćajnici za čiju je izgradnju iz sredstava NIP-a izdvojeno 80 miliona dinara, a ostatak iz budžeta opštine Inđija - 27 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da će ministarstvo za NIP sutra raspisati konkurs za prijavu projekata koji će biti finansirani u toku sledeće godine i pozvala gradove i opštine da konkurišu. Ona je kazala da Inđija, po svom ubrzanom razvoju, može da pruži primer ostalim opštinama koje bi, takođe, trebalo da imaju jasne planove i viziju svoje budućnosti po pitanju privlačenja stranih investicija i zapošljavanja stanovništva.

Kalanovićeva je objasnila da će otvaranje te saobraćajnice omogućiti povezivanje Severoistočne radne zone opštine Inđija sa magistralnim putem M22.1 i autoputem od Beograda do Novog Sada (E-75), tako što će se zaobići gradsko jezgro.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.