Otvorena obilaznica oko Inđije

Izvor: RTS, 14.Sep.2010, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena obilaznica oko Inđije

Svečano otvoren za saobraćaj severoistočni krak obilaznice oko Inđije, od regionalnog puta Ruma-Stari Slankamen do nadvožnjaka magistralnog puta Beograd-Novi Sad. Iz NIP-a izdvojeno 80 miliona dinara, a iz budžeta Inđije 27 miliona dinara.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i predsednik opštine Inđija Goran Ješić otvorili su severoistočni krak obilaznice oko Inđije, najavljujući da će cela obilaznica biti završena sledeće godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Severoistočni krak obilaznice iznosi 4.600 metara u dužini, a reč je o deonici od regionalnog puta Ruma-Stari Slankamen (R-109) do nadvožnjaka magistralnog puta Beograd - Novi Sad (M22.1).

Deonica je deo saobraćajnog prstena koji će biti glavni tranzitni pravac za teretni saobraćaj oko Inđije.

Kalanovićeva je izjavila novinarima da je reč o modernoj saobraćajnici za čiju je izgradnju iz sredstava NIP-a izdvojeno 80 miliona dinara, a ostatak iz budžeta opštine Inđija, 27 miliona dinara.

Ministarka je podsetila da će ministarstvo za NIP sutra raspisati konkurs za prijavu projekata koji će biti finansirani u toku sledeće godine i pozvala gradove i opštine da konkurišu.

Ona je kazala da Inđija, po svom ubrzanom razvoju, može da pruži primer ostalim opštinama koje bi, takođe, trebalo da imaju jasne planove i viziju svoje budućosti po pitanju privlačenja stranih investicija i zapošljavanja stanovništva.

Kalanovićeva je objasnila da će otvaranje te saobraćajnice omogućiti povezivanje Severnoistočne radne zone opštine Inđija sa magistralnim putem M22.1 i autoputem od Beograda do Novog Sada (E-75), tako što će se zaobići gradsko jezgro.

Ona je kazala da je u Inđiji unapređena opštinska uprava i da su otvorena vrata za investicije vredne na stotine miliona evra i napravljen okvir za zapošljavanje, kao i da je u toku izgradnja industrijske zone i tehnološkog parka.

Ješić je kazao da će tom saobraćajnicom biti rešen veliki problem tranzita teretnog saobraćaja kroz centar grada.

On je objasnio da će ta saobraćajnica vrlo brzo postati međunarodna, zbog veze sa Koridorom 10, a da će stari put za Novi Sad kroz Inđiju, biti lokalni put bez kamiona.

"Ovo je kapitalni projekat koji će pun značaj imati u budućnosti kada i drugi investitori budu dolazili u potpuno komunalno opremljenu industrijsku zonu", naglasio je Ješić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVOREN SEVEROISTOČNI KRAK OBILAZNICE OKO INĐIJE

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010

INĐIJA - Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović i predsednik opštine Inđija Goran Ješić otvorili su severoistočni krak obilaznice oko Inđije, najavljujući da će cela obilaznica oko te opštine biti završena sledeće godine...Severoistočni krak obilaznice iznosi...

Nastavak na Kurir...

Otvoren severoistočni krak obilaznice oko Inđije

Izvor: EMportal, 14.Sep.2010

Ministarka za nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović i predsednik opštine Inđija Goran Ješić otvorili su danas severoistočni krak obilaznice oko Inđije i najavili da će kompletna obilaznica oko te opštine biti završena naredne godine.

Nastavak na EMportal...

Otvoren sjeveroistočni krak obilaznice oko Inđije

Izvor: Capital.ba, 14.Sep.2010

INĐIJA, Ministarka za nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović i predsjednik opštine Inđija Goran Ješić otvorili su danas sjeveroistočni krak obilaznice oko Inđije i najavili da će kompletna obilaznica oko te opštine biti završena naredne godine. Kalanović je istakla da je riječ...

Nastavak na Capital.ba...

Od danas prijava projekata koje će finansirati NIP u 2011.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2010, 11:01

BEOGRAD -..Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) raspisalo je danas konkurs za projekte koje će finansirati u 2011. godini, a ministarka Verica Kalanović pozvala je predstavnike opština i gradova, koji imaju jasnu viziju infrastrukturnog razvoja, da se prijave i traže novac...Konkurs...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.