Otvoren Islamski fakultet

Izvor: Glas javnosti, 20.Mar.2011, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Islamski fakultet

NOVI PAZAR - Islamski fakultet, čiji je osnivač Islamska zajednica Srbije (IZS), svečano je otvoren juče, a ovom prilikom indekse je dobilo 65 studenata, 45 iz Novog Pazara i 20 iz Beograda.

Islamski fakultet radiće u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije, sedište fakulteta biće u Beogradu, a u Novom Pazaru je istureno odeljenje ove verske visokoškolske ustanove.

Reisu-l-ulema IZS Adem Zilkić rekao je da je osnivanje Islamskog fakulteta kapitalni projekat. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

- Interes IZS je da obrazovni sistem proširuje i da ima visokoškolsko obrazovanje u sastavu obrazovnog sistema Republike. Važno je da diplome koje će sticati studenti budu validne zbog angažmana u onim procesima za koje je potrebna takva diploma - rekao je Zilkić.

On je izrazio očekivanje da će IZS dobiti kvalitetne kadrove. Svečanosti je prisustvovao i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

Na Islamskom fakultetu je zaposleno 10 doktora nauka i jedanaest magistara, a za dekana je izabran dr Mehmed Bećović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.