Otpremnine za radnike valjevskog Duvana

Izvor: S media, 13.Mar.2010, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpremnine za radnike valjevskog Duvana

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije odobrilo je socijalni program za 36 radnika valjevskog trgovinskog preduzeća Duvan, čiji je račun u blokadi više od 10 godina.

Zaposleni na posao nisu dolazili osam godina, a sada će dobiti po 465.000 dinara, što ukupno iznosi 16,7 miliona dinara ili skoro 170.000 evra.

Vršilac dužnosti direktora Duvana, koje se nalazi u postupku restrukturiranja, Slavica Madžarević rekla je novinarima da "nakon prenosa novca >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sledi isplata radnicima", te da će u firmi ostati njih troje.

Posle isplate otpremnina za 36 radnika ostaje da se reši i pitanje preostale imovine Duvana s obzirom na to da je deo radnika aktivirao hipoteku na osnovu izvršnih rešenja za neisplaćene plate "zaradjene u prošlom veku".

Direktorka Madžarević kaže da je i to pitanje u nadležnosti državnih organa.

Pre Duvana na sličan način rešen je i problem valjevskog preduzeća za proizvodnju nameštaja i amabalaže Stefil, čija je "agonija trajala osam godina".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.