Otkriveno 12 divljih gradilišta sa radnicima na crno

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno 12 divljih gradilišta sa radnicima "na crno"

Tokom sprovođenja vanrednih inspekcijskih nadzora u Beogradu Inspektorat za rad u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom septembra otkrio je 12 gradilišta na kojima su zatečeni radnici koji su obavljali posao "na crno".
Zatečeni radnici napuštali su svoja radna mesta bez pristanka na legitimisanje i odgovaranje na sva ostala pitanja inspekcije u vezi sa njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnim angažovanjem.

Na video-snimku sa gradilišta na kojima je izvršena vanredna kontrola, a koje je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo na Fejsbuku, vide se kako neprijavljeni radnici beže sa gradilišta.
Gradilišta koja su angažovala osobe na radu "na crno" nalaze se na sledećim lokacijama: 1. Ul. Vitezova Karađorđeve zvezde preko puta AC Lazić ( Mirijevo) 2. Ul. Vitezova Karađorđeve zvezde iza broja 70 (Mirijevo) 3. ugao Ul. Mite Ružića i Ul. Kamenogorske 4. Ul. Zrenjaninski put br. 62 (Krnjača) 5. Ul. Jovice Vasiljevića 38 (Krnjača) 6. ugao Ul. Albanske spomenice i Ul. Primorska (Palilula) 7. na lokaciji Višnjička Banja, u blizini Ul. Pavla Ugrinova, ima više građevinskih objekata u izgradnji 8. Ul. Cvetanova ćuprija kod br. 24 (Veliki Mokri Lug) 9. Ul. Cvetanova ćuprija kod br. 32 m - levo, (Veliki Mokri Lug) 10. Ul. Humska br. 6 (Savski Venac) 11. Mirijevski Bulevar - ugao sa Ul. Vitezova Karađorđeve zvezde 12. Ul. Mirijevski bulevar bb.
Prema informacijama do kojih je došlo Ministarstvo, gradilišta nemaju građevinske dozvole, o čemu je Ministarstvo pisanim putem informisalo Grad Beograd i nadležnu građevinsku inspekciju.
Inspekcija rada apeluje još jednom na sve građane da prijave nepravilnosti u radu putem besplatnog broja 0800/300-307, koji je pokrenut u okviru projekta "Reci NE radu na crno".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U septembru otkriveno 12 divljih gradilišta

Izvor: Danas, 08.Okt.2018

Inspektorat za rad u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom vanrednih inspekcijskih nadzora u Beogradu tokom septembra, otkrio je 12 gradilišta na kojima su zatečeni radnici koji su radili „na crno“. Članak U septembru otkriveno 12 divljih gradilišta se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.