Otac napadača u školi u Mičigenu proglašen krivim za ubistvo iz nehata

Izvor: VOA, 15.Mar.2024, 02:23

Otac napadača u školi u Mičigenu proglašen krivim za ubistvo iz nehata

Pontijak, Mičigen — Džejms Krambli, otac Itana Kramblija koji služi doživotnu robiju masovnog ubistva počinjenog u školi nadomak Detroita, proglašen je krivim za ubistvo iz nehata. Time je, nakon majke Dženifer Krambli, osuđen i otac – po optužnici da nije obezbedio oružje i reagovao usled znakova mentalnih poteškoća svog sina. Itan Krambli, koji je imao 15 godina kada je 30. novembra 2021. godine otvorio vatru iz poluatomatskog pištolja, ranio je šest učenika i jednog nastavnika. Četvoro učenika je podleglo povredama. Tužioci su se, tokom procesa protiv oca, usredsredili na za njih dve ključne stvari: roditeljsku reakciju na uznemirujući crtež koji je Itan Krambli nacrtao na zadatku iz matemtike, kao i činjenicu da je tinejžer imao pristup pištolju Sig Sauer kalibra 9 mm koji je otac kupio četiri dana pre ubistava. “Misli neće da se zaustave. Pomozite mi. Moj život je beskoristan”, rečenice su koje je Itan Krambli napisao na listu zadatka iz matematike - uz crtež pištolja i ranjenog čoveka. Njegovi roditelji, koji su pozvani na razgovor kod školskog savetnika, nisu ga poveli kući sa sobom. Zabrinut zbog, kako je procenio, samoubilačkih ideja dečaka, školski savetnik Šon Hopkins je roditeljima predočio da u naredna dva dana potraže pomoć za dečaka.   Itan je savetniku preneo da je je tužan zbog bakine smrti i uginuća kućnog ljubimca, ali i zbog toga što mu se odselio prijatelj. Rekao je da je crtež skica video igrice i da ne planira da počini nasilje. Prema sudskim zapisima nijedan od članova porodice Krambli zvaničnicima škole nisu pominjali nedavno kupljeno oružje. Džejms i Dženifer Krambli prvi su roditelji u Sjedinjenim Državama osuđeni zbog oružanog nasilja u školi - iako nisu povukli obarač. Sudilo im se u odvojenim postupcima. Dženifer je u februaru osuđena za ubistvo iz nehata. Itan, sada sedamnaestogodišnjak, služi doživotnu robiju  zbog ubistva i terorizma, bez prava na pomilovanje.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"Pomozite mi, moje misli neće da se zaustave!" Otkriveno šta je crtao dečak (15) pre masovnog ubistva u školi: Otac tinejdžera dobio DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA

Izvor: Blic, 15.Mar.2024

Džejms Krambli, otac tinejdžera Itana Kramblija, koji služi doživotnu kaznu zatvora zbog masovnog ubistva koje je počinio u školi u blizini Detroita, u američkoj državi Mičigen 2021. godine, proglašen je krivim za ubistvo iz nehata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.