Osobe sa invaliditetom:  Ukidanje CarGo prevoza neprihvatljivo

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osobe sa invaliditetom: Ukidanje "CarGo" prevoza neprihvatljivo

Predstavnici više različitih udruženja osoba sa invaliditetom okupili su se ispred Vlade Srbije u znak podrške Udruženju građana "CarGo". Poručili su da je zahtev za ukidanje "CarGo", prevoza neprihvatljiv. To bi, kako kažu, značilo da oni ne mogu da dođu do bolnica, škola kao i da svakodnevno funkcionišu.
Predstavnice ovih organizacija rekle su da se protive zahtevima taksista da se oduzimaju  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "CarGo" kombiji za osobe sa invaliditetom i apelovale na državu da se zaustave napadi na to udruženje, i dalja blokada Beograda.

Predstavnica Nacionalne organizacije osoba sa inaliditetom Srbije i Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije Ljubinka Borizoski istakla je da su im "CarGo" vozila za osobe sa invaliditetom umnogome olakšala život i dodala da su bez tih vozila osobe sa invaliditetom osuđene na povratak u prošlost.
Iva Ignjatović iz Udruženja obolelih od spinalne mišićne atrofije Srbija navodi da bi za osobe za sa invaliditetom ukidanje "CarGo-a" značilo ukidanje besplatnog odlaska do bolnica i nazad na primanje terapije od životnog značaja.
"Mnogobrojnoj deci bi se ukinuli odlasci do škole i nazad, svakodnevno dostojanstveno izlaženje u grad na koje imamo pravo kao i svi građani Srbije", objašnjava Ignjatovićeva.
Predsednik "CarGo-a", rekao je da će u narednom periodu biti obezbeđeno još pet kombija za prevoz osoba sa invaliditetom, kao i da je predata dokumentacija za osnivanje " CarGo", fondacije. 
Taksisti su i danas blokirali Beograd iz šest pravaca. Blokada grada je počela u 14 časova i po najavama, trajaće do 17 časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Taksti napadaju na najugroženije, njihovu borbu za život

Izvor: Beta Video, 14.Okt.2019

BEOGRAD - Predstavnica Udruženja obolelih od spiralne mišićne atrofije Iva Ignjatović je rekla da se pokušajem da se zabrane posebni kombiji udružena CarGo njoj oduzima mogućnost da besplato ode i vrati se iz bolnice gde prima terapiju, kao i uopšte pravo na dostojastveno kretanje po gradu.(CH5)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.