Osnovcima na poklon knjiga u kojoj se opisuje seks sa devojčicom!

Izvor: Blic, 29.Avg.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovcima na poklon knjiga u kojoj se opisuje seks sa devojčicom!

LESKOVAC - Načelnica društvenih delatnosti grada Leskovca Suzana Stanković Ilić smenjena je danas uz obrazloženje da je odgovorna što su najbolji osnovci dobili knjige neprimernih sadržaja.

Kako je rečeno u Gradskoj upravi, načelnicu Suzanu Stanković Ilić smenili su gradski većnici, na predlog gradnoačelnika Leskovca Slobodana Kocića.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Priznala je da nije ni pročitala knjige koje su dobili naši najbolji osnovci i smatram da je njen pristup bio neprimeren i da se radi o velikom i nedopustivom propustu. Tražio sam odmah njenu ostavku, obećala je da će je podneti, ali to nije učinila, pa je ovaj potez iznuđen - kazao je Kocić, koji nije hteo da precizira o kojim se knjigama radi.

Ni smenjena načelnica nije znala da kaže o kojim knjigama i kakvom štivu je reč, ali je jedan roditelj rekao da se radi samo o jednoj knizi - knjizi "Plastik" Ivana Jovanovića.

- Bio sam zaprepašćen kada mi je kćer pokazala pasus iz knjige u kome pisac skaradnim rečima piše o seksualnom činu između muškarca i četrnaestogodišnje devojčice. Odmah sam reagovao kod vlasti jer sam smatrao da je to skandal - kazao je otac devetogodišnje devojčice kojoj je knjiga dodeljena.

Suzana Stanković Ilić je rekla Beti da predhodno nije pročitala knjige niti se upoznala sa njihovim sadržajem, već da je izbor prepustila knjižari sa kojom grad sarađuje.

- Ako je napravljen propust, onda je za njega podjednako kriv i gradonačenik, jer, ja sam nabavila knjige, a on ih je potpisivao i uručivao - kazala je Ilićeva.

U kabinetu gradonačelnika je rečeno da je Kocić imao poverenje u svoj kadar i da je Ilićeva bila u obavezi da proveri o kakvom se štivu radi. Za vršioca dužnosti načelnika društvenih delatnosti gradski većnici su imenovali dosadašnju menadžerku kulture u toj službu Marinu Ljubisavljević. Knjige su đacima uručene u junu ove godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.