Izvor: B92, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivači Feral tribjuna u Beogradu

Beograd -- U Beograd iz Hrvatske dolaze Splićani Boris Dežulović i Predrag Lucić, novinari, književnici i osnivači Feral tribjuna.

Oni dolaze u organizaciji Dokumentacionog centra ratovi 1991-1999. i Narodne biblioteke Srbije. Dok je Luciću ovo već treći dolazak u Beograd, Boris Dežulović dolazi prvi put da predstavi svoju zbirku "Pjesme iz Lore", koja će se uskoro pojaviti i pred čitaocima iz Srbije.

"Ja to rađe nazivam književnim eksperimentom nego književnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samom", kaže Boris Dežulović.

"To je, dakle, jedan, naprosto nazovimo to tako, krik bespomoćnog pisca da suoči sugrađane, da suoči svoju publiku sa zlom koje im se događalo ispred nosa", kaže on.

"Dakle, 'Lora' je bio logor koji je bio u Splitu za ratne zarobljenike i civile srpske nacionalnosti, u kojima su se nama ispred nosa, u centru grada, događale neke nezamislive, strašne stvari, o kojima mi nismo željeli znati", kaže on.

Povodom gostovanja Dežulovića i Lucića, u subotu će u Narodnoj biblioteci biti organizovan okrugli sto na temu "Etika književnosti", a u nedelju će hrvatski pisci prvi put gostovati u Pančevu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.