Osnivači Feral tribjuna u Beogradu

U Beograd iz Hrvatske dolaze Splićani Boris Dežulović i Predrag Lucić, novinari, književnici i osnivači Feral tribjuna.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2007.

10:40

Default images

Oni dolaze u organizaciji Dokumentacionog centra ratovi 1991-1999. i Narodne biblioteke Srbije. Dok je Luciću ovo već treći dolazak u Beograd, Boris Dežulović dolazi prvi put da predstavi svoju zbirku "Pjesme iz Lore“, koja će se uskoro pojaviti i pred čitaocima iz Srbije.

"Ja to rađe nazivam književnim eksperimentom nego književnošću samom", kaže Boris Dežulović.

"To je, dakle, jedan, naprosto nazovimo to tako, krik bespomoćnog pisca da suoči sugrađane, da suoči svoju publiku sa zlom koje im se događalo ispred nosa", kaže on.

"Dakle, 'Lora' je bio logor koji je bio u Splitu za ratne zarobljenike i civile srpske nacionalnosti, u kojima su se nama ispred nosa, u centru grada, događale neke nezamislive, strašne stvari, o kojima mi nismo željeli znati", kaže on.

Povodom gostovanja Dežulovića i Lucića, u subotu će u Narodnoj biblioteci biti organizovan okrugli sto na temu "Etika književnosti“, a u nedelju će hrvatski pisci prvi put gostovati u Pančevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: