Organizatori:  Nećemo otkazivati Paradu ponosa

Izvor: Studio B, 13.Sep.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori: Nećemo otkazivati Paradu ponosa

Članovi organizacionog odbora Parade ponosa rekli su danas u Nišu da taj skup u Beogradu neće otkazivati, a da će maršutu saopštiti u dogovoru sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Maršutu ćemo saopštiti onda kada to bude dogovoreno sa policijom, ali će to svakako biti centralna gradska maršuta", rekao je član organizacionog odbora Goran Miletić na konferenciji za novinare.

On je kazao da postoji verbalna podrška za održavanje skupa u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 2. oktobra i istakao da su izjave onih političara, koji sada govore drugačije u odnosu na svoje ranije stavove, posledica predstojeće izborne kampanje.

U organizacionom odboru smatraju da skup može biti otkazan samo tako što će biti formalno zabranjen, što bi bio od strane odgovornih obesmišljen ili ako bi bilo opstrukcije od strane državnih organa.

Postoje tri stuba organizacije samog skupa. To su policija, grad Beograd i Ministarstvo za manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, smatraju organizatori Parade ponosa.

Konferenciju za novinare u Nišu, na kojoj je najavljeno održavanje skupa, organizovala je grupa od sedam nevladinih organizacija.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.