Orbović: Veliki broj nezaposlenih na jugu Srbije

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orbović: Veliki broj nezaposlenih na jugu Srbije

Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović upozorio da su mesta na jugu Srbije tempirana bomba, jer je u nekima od njih nezaposlenosti veći i od 60 odsto. Rešenje tog problema Orbović vidi u stranim investicijama i većem angažovanje države.

Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović upozorio je danas da svako mesto na jugu Srbije ima veliki broj nezaposlenih što može da dovede do socijalnih tenzija.

"Nema mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na jugu Srbije koje nije tempirana bomba... problem nezaposlenosti je mnogo izraženiji nego u ostalom delu Srbije", kazao je Orbović za televiziju B92.

On je rekao da su za rešenje tog problema potrebene strane investicije i veće angažovanje države kako bi se očuvali postojeći proizvodni kapaciteti.

Orbović je dodao da je u pojedinim mestima na jugu Srbije procenat nezaposlenosti veći od 60 odsto ocenivši da je to ono što može da izazove proteste.

Statusom kandidata do smanjenja nezaposlenosti

Orbović: Sindikat potrebniji više nego ikada

Šutanovac: Na jugu nema indikacija nestabilnosti

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić prethodno je najavio da će u toj opštini do kraja godine biti otvoreno 1.000 radnih mesta, ali da to nije dovoljno, jer je nezaposlenost u ovom kraju kao "socijalna bomba".

"Broj od 8.500 nezaposlenih u Vranju i 28.600 u Pčinjskom okrugu, za Vranje i jug Srbije je prava ''socijalna bomba'' cilju razornu moć sami ne možemo da zaustavimo", kazao je Stojčić i dodao da najnerazvijenije opštine treba da budu ''ozbiljna briga države''.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Čitav jug je "tempirana bomba"

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Sep.2011, 03:28

Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović upozorava da svako mesto na jugu Srbije ima veliki broj nezaposlenih što može da dovede do socijalnih tenzija.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.