Opkoljen soliter, napadača nema u hodnicima

Izvor: Mondo, 25.Avg.2016, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opkoljen soliter, napadača nema u hodnicima

Policija je opkolila zgradu u novobeogradskom Bloku 45 u koju se, kako sumnja, sakrio napadač koji je sinoć oko 20 sati pucao i slupao nekoliko automobila. On nije pronađen.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Reporter Monda sa lica mesta u Ulici Jurija Gagarina 241 javlja da je oko 20 policajaca oko zgrade i da policija ima spisak stanara, te da legitimiše sve koji ulaze u zgradu i izlaze iz nje i njihove podatke upoređuje sa spiskom.

Jedna od stanarki je ustupila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policiji snimak sa bezbednosnih kamera na kojem se može prepoznati muškarac za kojim se traga, javlja RTS, ali ga niko nije prepoznao.

Prema prvim informacijama reč je o proćelavoj osobi u tridesetim godinama koja je nosila naočare za sunce.

Soliter ima 14 spratova i 90 stanova.

U Bloku 45 sinoć se dogodila se pucnjava, a osumnjičeni je pobegao u soliter. Policija je pretražila hodnike solitera i nije našla napadača. Pronađena dva pištolja.

Muškarac je vozio crni automobil "bmw" je sinoć oko 20 sati počeo da puca nasumično iz vozila, i automobilom je udarao u druga vozila u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

List "Kurir" navodi da je muškarac pucao još od "Buvljaka". Posle pucnjave, doživeo je havariju u Ulici Jurija Gagarina kod broja 213, jer mu je otpao točak s vozila. Tada je krenuo da trči i naoružan uleteo u soliter u broju 241.

Policija je posle par minuta od dojave o pucnjavi opkolila zgradu. Pretraženi su hodnici, ali nije isključeno da se napadač krije u nekom od stanova.

Kako saznaje MONDO, u pucnjavi nije bilo povređenih, a policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača.

Policija je dozvolila stanarima da uđu u zgradu nekoliko sati nakon pretrage. Oni su u pratnji policije došli do svojih stanova.

Pucnjavi je navodno prethodila jurnjava dva automobila po Novom Beogradu, nakon čega je jedan oštećen, a drugi izrešetan.

Reporter Monda javio je sinoć da su oko solitera policajci pod punom opremom, a neki imaju i automatsko oružje, kao i da na ulicama ima dosta stanara i građana.

Policijski pas je navodno zalajao između osmog i devetog sprata, pa policija sumnja da je osumnjičeni ili u tom delu zgrade, ili se uputio kao višim spratovima.

"Novosti" prenose da je traženi muškarac izašao iz lifta na 11. spratu, gde je tražio pomoć, a policija je okarakterisala osumnjičenog kao "nepredvidivu osobu".

Policija je u zgradu ušla s opremom za probijanje vrata i obila nekoliko stanova.

 POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Beogradski mediji javljaju da je reč o muškarcu srednjih godina, kao i da se krije na nekom od 14 spratova solitera. Među građanima koji se nalaze na licu mesta pojavile su se i nepotvrđene informacije da je napadač pobegao iz zgrade.

Prema nezvaničnim informacijama, na snimcima nadzornih kamera vidi se napadač kako ulazi u zgradu, ali ne i da je izašao iz nje.

Pojedini mediji su preneli da je reč o zgradi u kojoj se nekada krio bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić.

@mastronmania stanje na ulici pored zgrade pic.twitter.com/jxLYGpKBf6

— Marko Ladavac (@Svipke) August 25, 2016

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Napadač posle pucnjave pobegao u zgradu, policija u poteri za njim

Izvor: Večernje novosti, 25.Avg.2016

Posle pucnjave ispred Gandijeve ulice 213 na Novom Beogradu, naoružani čovek uleteo je u zgradu u istoj ulici sa brojem 241, saznaju "Novosti". Policija blokirala zgradu i traga za napadačem Posle pucnjave ispred Gandijeve ulice 213 na Novom Beogradu, naoružani čovek uleteo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.