Omiljeni loznički obućar ostaje bez lokala, spreman da dolazi na kućnu adresu

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omiljeni loznički obućar ostaje bez lokala, spreman da dolazi na kućnu adresu

Dvadesettrogodišnji Miloš Ignjatović iz Loznice najmlađi je obućar u gradu, koji je, zahvaljujući svojim veštim rukama, ali i srdačnom odnosu sa sugrađanima, osvojio njihove simpatije. Pre nekoliko dana, Miloš je preko društvenih mreža objavio da postoji mogućnost da ostane bez lokala u kojem radi već godinama, nakon čega je deo javnosti oštro reagovao.
U lokalu nešto većem od šest kvadrata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u samom centru Loznice, Miloš radi ono što retko ko danas hoće – od starih cipela, čizama i patika, kažu, pravi skoro pa nove.

Radnja u kojoj obućarski posao obavlja od prvog dana u vlasništvu je Grada, a pre nekoliko dana našla se na licitaciji putem zatvorenih ponuda, u okviru koje Miloševa nije bila najviša.
"Posle moje objave na Fejsbuku naišao sam na veliki broj ljudi koji su spremni da mi pomognu i da mi izađu u susret, čak su se javile i dve-tri žene koje su mi ponudile lokale na korišćenje bez ikakve naknade. Ja im se ovim putem zahvaljujem, pa ću videti, razmisliću gde će biti moja sledeća lokacija", kaže obućar Miloš Ignjatović.
Svi oni koji su, kažu, upoznali Miloša, za njega imaju samo reči hvale. Dešavalo se često, dodaju, da i posle radnog vremena mušterijama izađe u susret.
Nadležni spremni da pomognuU Gradu navode da je licitacija obavljena u skladu sa zakonom, i da je najviša ponuda stigla nekoliko dana pre Miloševe, kao i da konačna odluka o tome ko će se useliti u lokal u kojem Miloš radi nije doneta.
U svakom slučaju, nadležni su, tvrde, spremni da pomognu.
"Mi ćemo da tom mladom čoveku ponudimo neku drugu lokaciju, postoje da kažem republički propisi koji to omogućavaju. Ovaj oglas je objavljen u skladu sa svim zakonskim i podzakonskim normama, tako da, po ovom oglasu, pobednik oglasa je onaj ko dâ najvišu ponudu. Da li će to biti Miloš Ignjatović ili neko drugo lice, to ne okončava da kažem njegovu situaciju, odnosno ne zatvara njegovu radnju", istakao je Vladimir Radojičić, načelnik gradske uprave u Loznici.
Ukoliko se ne pronađe rešenje, Miloš bi početkom marta morao da se iseli iz lokala.
A ukoliko odmah ne pronađe drugi, kaže, biće jedini obućar koji će dolaziti na kućnu adresu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.