Oko 6.700 izbeglica iz Mađarske stiglo u Austriju

Izvor: Akter, 19.Sep.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 6.700 izbeglica iz Mađarske stiglo u Austriju

Austrijska policija saopštila je danas da je od ponoći oko 6.700 izbeglica stiglo u Austriju iz Mađarske pošto su vlasti u Budimpešti počele da ih prevoze do granice

Portparol austrijske policije Helmut Marban izjavio je da je više od 4.200 izbeglica prešlo granicu Hajligenkrojc kod Graca dok su ostali prešli granicu kod Nikelsdorfa nedaleko od Beča.

Marban je rekao da je granična kontrola i dalje na snazi i da se putnici u vozilima proveravaju.

Mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vlasti dovezle su danas nekoliko stotina izbeglica do granice s Austrijom, pošto je preplavljena Hrvatska uputila deo izbeglica na mađarsku granicu.

Hrvatska organizovano prevozi deo izbeglica koje su bile smeštene u Belom Manastiru i Tovarniku na hrvatsko-mađarsku granicu.

Nekoliko stotina izbeglica nalazi se graničnom prelazu Obrežje između Slovenije i Hrvatske.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.