Održavanje Parade ponosa pod znakom pitanja

Izvor: NaDlanu.com, 27.Sep.2012, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održavanje Parade ponosa pod znakom pitanja

Većina ministara u Vladi je protiv održavanja parade ponosa ali konačna odluka nije doneta. Iz Organizacionog odbora Parade ponosa tvrde da sve ide po planu.

Policija bi ovih dana i definitivno trebala da završi bezbednosnu procenu, a prema onome što za sada u njoj piše, kako navodi Telegraf.rs, premijer Srbije trebalo bi najkasnije 5. oktobra, ako ne i ranije, da donese odluku da se zabrani održavanje “Prajda 2012″. Iz Organizacionog odbora Prajda tvrde suprotno.Prema obaveštajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << analizama koje je MUP do sada pribavio, "Parada ponosa" bi, ukoliko dođe do nje, predstavljala veliki bezbednosni rizik po učesnike parade i građane, kao i po imovinu stanovnika i grada, tvrdi izvor Telegrafa. Goran Miletić iz Organizacionog odbora “Prajda" kaže da bi eventualna odluka Ivice Dačića o zabrani održavanja “Parede ponosa” bila uperena direktno protiv Ustava Srbije, a kao takva bila bi “sramotna”. Miletić tvrdi da za sada nema govora o visokom stepenu bezbednosnog rizika i dodaje da su male šanse da se donese odluka o zabrani “Prajda”. - Sve ide po planu. Parada će se održati 6. oktobra, kako je i najavljeno iz Organizacionog odbora – tvrdi Miletić.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.