Održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Izvor: RTS, 02.Jun.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Beograda organizovao je gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći, na kome je svoje znanje i veštine prikazalo 196 najboljih takmičara iz svih beogradskih opština.
Na takmičenju u Topčiderskom parku učestvovalo je 12 ekipa podmlatka, 12 omladinskih ekipa i četiri ekipe koje su nastupile u revijalnom programu, navodi se u saopštenju Gradske uprave Beograda.

Zamenik gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Andreja Mladenović na takmičenju pod pokroviteljstvom Grada Beograda, čestitao učesnicima jer su se kvalifikovali na završno gradsko takmičenje, istakavši njegov značaj.
Rekao je da se na taj način mladi ljudi uče da pomažu drugima.
Mladenović je ukazao da se sa gradskog takmičenja selektuju najbolji koji će predstavljati Srbiju, uz podsećanje da su naše ekipe već tradicionalno među najboljima u Evropi.
"Zato je bitno da danas pokažete svoje znanje i umeće u pružanju prve pomoći, takođe i da širite prijateljstvo. A rezultate vašeg humanog rada će prepoznati nove generacije, ali i važi prijatelji i komšije koji će poželeti da se priključiti ovoj velikoj porodici", zaključio je Mladenović.
Ekipe su predstavile svoje znanje i umeće u pružanju prve pomoći, kao i dan ranije u realističkom prikazu povreda stanja i oboljenja, gde su učestvovale pobedničke ekipe sa opštinskih takmičenja iz Beograda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.