Odloženo izjašnjavanje o krivici srpskih navijača u Đenovi

Izvor: Studio B, 18.Okt.2010, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo izjašnjavanje o krivici srpskih navijača u Đenovi

Sud u Ðenovi odložio je izjašnjavanje o krivici navijača iz Srbije koji se terete za nerede na utakmici Italija - Srbija.

Trebalo je da se održi sastanak italijanskog tužilaštva sa advokatima odbrane osam srpskih navijača, koji su uhapšeni u utorak zato što su izazvali incidente na fudbalskoj utakmici. Navijači bi, prema sporazumu o priznanju krivice, mogli da dobiju kaznu od dve godine zatvora .

"Srpski izgrednici provešće još najmanje sedam dana u italijanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zatvoru, pošto je sud upravo odbio nagodbu sa advokatima", rekao je za RTS branilac okrivljenih Đanfranko Pagano.

Sud u Đenovi prolongirao je odluku jer je zatražio dodatno vreme da bi kompletirao informacije o okrivljenima na osnovu kontakata sa srpskim državnim organima.

Advokat Đanfranko Pagano rekao je da se nova odluka najverovatnije ne može očekivati za manje od sedam dana.

U petak je saslušana prva grupa od četiri navijača na čelu sa vođom Ivanom Bogdanovim, posle čega im je produžen pritvor.

Oni su se pred sudom branili da im cilj nije bio izazivanje nereda na stadionu, već da je njihov protest bio usmeren protiv Fudbalskog saveza Srbije.

U subotu su saslušana preostala četvorica navijača kojima je, takođe, produžen pritvor, navela je ANSA.

Goran Stanić (30), koji se tereti za pružanje otpora prilikom hapšenja, rekao je pred sudom da nije ništa uradio, već da je bio napadnut i da ima dve povrede na telu, od kojih se jedna na glavi.

Nenad Radović (20) je kazao da nema nikakve veze sa incidentima na utakmici, da ne poznaje vođu navijača Ivana Bogdanova i da nije pripadnik nijedne organizovane navijačke grupe.

Njih dvojica su sudiji rekli da su im u zatvoru Marasi, gde se nalaze, pretili albanski zatvorenici i da zbog toga traže da budu premešteni u drugi zatvor.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo izjašnjavanje o krivici huligana

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2010

Sud u Đenovi odložio je izjašnjavanje o krivici navijača Srbije koji su izazvali nered na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.