Odlaganja fiskalizacije za taksiste i advokate

Izvor: S media, 09.Feb.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaganja fiskalizacije za taksiste i advokate

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da će uvodjenje fiskalnih kasa za taksiste, advokate i prosvetu biti odloženo za najmanje šest meseci.

On je novinarima rekao da bi Vlada Srbije tu odluku trebalo da usvoji u četvrtak, 12. februara, prema predlogu ministarstava trgovine, prosvete i pravde.

"Cilj odlaganja je da se još jednom u Vladi Srbije analizira uticaj fiskalizacije na te grupe", kazao je Milosavljević. Taksisti, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << advokati i obrazovne ustanove trebalo je da uvedu fiskalne kase od 1. marta 2010. godine

Milosavljević je rekao da nema razloga za proteste i da će Vlada Srbije učiniti sve da obezbedi potrebne uslove kroz uslagašavanje i izmene propisa, kako bi omogućila nesmetanu fiskalizaciju i ravnopravnost svih profesija na tržištu.

On je naveo da je za Advokatskom komorom Srbije dogovoreno da radna grupa analizira obavezu uvodjenja fisklanih kasa i predloži izmene zakona i propisa.

Milosavljević je rekao da se glavna pritužba advokata na fiskalizaciju odnosi na potrebu nezavisnosti profesije i nepovredivosti odnosa izmedju advokata i klijenta.

Prema njegovim rečima, ima smisla da se izmenama propisa onemogući zatvaranje radnji u slučaju neizdavanja fiskalnog računa, već da se samo naplaćuje novčana kazna.

"Stav Ministarstva trgovine je da to ne važi samo za advokate, već i za sve druge", rekao je Milosavljević i dodao da su predlažući tu odluku imali u vidu tešku situaciju u privredi Srbije.

Advokati su početkom novembra bili u trodnevnom štrajku zbog najavljene fiskalizacije. Taksisiti i autoprevoznici Srbije najavili su juče da će organizovati štrajk 23. februara u Beogradu i većim gradovima Srbije zahtevajući da se uvodjenje fiskalnih kasa odloži do 2013. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.