Izvor: Blic, 02.Nov.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za infromisanje: NVO će ipak ponovo predlagati kandidate za Savet REM

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje odlučio je danas da udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode i izražavanja i zaštita dece ponovo predlože dva kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Odbor je to odlučio pošto 14. oktobra poslanici Skupštine Srbije nisu prihvatili da tadašnji kandidati udruženja Milan Antonijević i Snežana Plavšić budu članovi REM-a.

Odlučeno je i da univerziteti akreditovani u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predlože kandidata za člana tog tela.

Sednicu Odbora obeležila je polemika između vladajuće većine i poslanice Demokratske stranke (DS) Vesne Marjanović koja je rekla da nije bilo obrazloženo zašto niko od prethodnih kandidata uduženja nije izabran i tokom glasanja u Skupštini Srbije.

Ona je ocenila i da se tu radi o političkoj manipulaciji i zloupotrebi i gaženju zakona i da je time poništen legitimni proces "što svima nama može da služi na čast."

Predsdednica Odbora Maja Gojković je odbacila stavove Marjanovićeve, istakavši da je pravo svakog poslanika da glasa kako hoće a da je očigledno da je Antinijević bio kandidat DS. Gojković je rekla i da je za Antonijevića kao i za Plavšić gasalo samo nekoliko poslanika.

Poslanici i vlasti i opozicije na sednici su ponovo izrazili nezadovljstvo radom REM u dosadašnjem periodu.

Preko rasprave o članovima saveta REM brzo se prešlo i na druge teme poput falsifikovanja stenograma, krađe slika tokom paljenja skupštine 5. oktobra 2000, dešavanjima tokom devedesetih godina prošlog veka...

Skupština Srbije je 14. oktobra izabrala Gorana Pekovića i Đorđa Vozarevića za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Peković je bio kandidat udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji, a Vozarević kandidat resornog odbora Skupštine Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.