Odata počast stradalima u odbrani Beograda

Izvor: RTS, 23.Feb.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odata počast stradalima u odbrani Beograda

Ambasadori i izaslanici zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, na današnji veliki ruski praznik Dan branilaca otadžbine, odali su počast i položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda, kao i na spomeniku Ruske ratne slave.
Tradicionalno na Groblju oslobodilaca Beograda, na taj ruski praznik, koji se obeležava 23. februara, kao sećanje na dan 1918. kada je formirana radničko-seljačka Crvena armija, odaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počast i polažu vence svi ambasadori zemalja bivših sovjetskih republika, akreditovani u Srbiji.

Počast su odali ambasadori i visoke diplomatske delegacije Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, kao i delegacija Vojske Srbije.
Na Groblju oslobodilaca Beograda počiva 1.395 boraca Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i 818 boraca Crvene armije, od kojih su mnogi nepoznati, a danas su na mnogim njihovim humkama položeni crveni karanfili.
Ruska kosturnica, spomenik Ruske ratne slave, posvećena je caru Nikolaju Drugom Romanovu i ruskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu, u odbrani Beograda, na bitoljskom bojištu, Solunskom frontu, Kajmakčalanu, u Kladovu i drugim bojištima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odata počast stradalima u odbrani Beograda (FOTO)

Izvor: BKTV News, 23.Feb.2017

Ambasadori i izaslanici zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, na današnji veliki ruski praznik, Dan branilaca otadžbine, odali su počast i položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda, kao i na spomeniku Ruske ratne slave...Tradicionalno na Groblju oslobodilaca Beograda, koji se obeležava 23. februara,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.