Odata počast i položeni venci na mestu ubistva Ćuruvije

Izvor: Blic, 11.Apr.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odata počast i položeni venci na mestu ubistva Ćuruvije

Beograd - Brojne kolege, prijatelji i predstavnici Evropske unije odali su poštu i položili vence kod spomen-ploče u Svetogorskoj ulici u Beogradu, gde je na jučerašnji dan pre 11 godina ubijen novinar Slavko Ćuruvija. Oni su juče zatražili da se "napokon pronađu i kazne krivci za njegovo ubistvo".

- Vlasti su nas veoma razočarale pošto već 11 godina nisu ništa uradile da se ubice pronađu. Nadam se da će prisustvo predstavnika Evropske unije vlastima poslati poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da Srbija ne može postati demokratska zemlja dok se ne pronađu krivci za ubistva novinara - rekla je Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije, i dodala da bi ove godine trebalo izvršiti pritisak na vlasti da napokon ozbiljnije porade na tom slučaju.

Pored Ljiljane Smajlović, među okupljenima bili su i Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove, Đorđe Vlajić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Nebojša Bradić, ministar kulture, i Vensan Dežer, šef delegacije Evropske unije u Srbiji.

- Evropska unija počiva na slobodi štampe i govora, tako da tim vrednostima moraju biti privržene i zemlje koje joj se približavaju. Ćuruvija je ubijen zato što je radio svoj posao i pozivam vlasti da učine sve kako bi se istraga privela kraju - kazao je Dežer.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.