Od sutra javni beležnici na svom zadatku

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra javni beležnici na svom zadatku

Skupština Srbije usvojila je danas tri pravosudna zakona na osnovu kojih od sutra, 1. septembra u Srbiji počinju sa radom javni beležnici – notari.

Usvojeni zakoni: Zakon o overi potpisa, rukopisa i prepisa, Zakon o prometu nepokretnosti i Zakon o dopunama Zakona o sudskim taksama stupaju na snagu sutra, pošto su narodni poslanici odlučili da postoje naročito opravdani razlozi za stupanje na snagu zakona pre nego što protekne osam dana odcobjave u Službenom glasniku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Imenovano je prvih 94 javnih beležnika za teritoriju 32 osnovna suda. Ministarstvo pravde objavilo je na svom sajtu spisak javnobeležničkih kancelarija po Srbiji i Tarifnik usluga javnih beležnika.
Ministarstvo pravde je saopštilo da svi zainteresovani građani Srbije na internet prezentaciji Ministarstva mogu da pronađu spisak javnobeležničkih kancelarija u Srbiji, kao i javnobeležničku tarifu, koju je utrvdio ministar pravde, kojom se određuje nagrada za rad javnog beležnika i naknada troškova nastalih u vezi sa obavljenim poslom javnog beležnika, način utvrđivanja vrednosti obavljenog posla i način obračunavanja iznosa nagrade i naknade troškova.
Informacije o kancelarijama javnih beležnika mogu da se pronađu i na sajtu Komore javnih beležnika. Javni beležnici počinju sa svojim radom 1. septembra i doprineće povećanjanju pravne sigurnosti građana, kao i rasterećenju sudova, objavilo je Ministarstvo pravde.
Notari će raditi na području 32 osnovna suda u Srbiji, dok u onim mestima gde i da dalje ne postoje popunjena javnobeležnička mesta, taj postao će nastaviti da obavljaju sudovi do izbora javnog beležnika.
Izvor: Fonet, 24 sata
The post Od sutra javni beležnici na svom zadatku appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.