Od 1. septembra jače kontrole ulica kuda se kreću deca

Izvor: RTS, 24.Avg.2015, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. septembra jače kontrole ulica kuda se kreću deca

Načelnik saobraćajne policije Vladimir Rebić najavio je da će od 1. septembra početi pojačana kontrola saobraćaja na svim putevima i u ulicama gde se najčešće kreću đaci.
Rebić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da to znači da jedan sat pre početka i posle završetka nastave, policijski službenici obavljaju interventno regulisanje, ali i sankcionišu sve vozače koji čine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prekršaje, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine i neustupanje prvenstva prolaza pešacima.

Saobraćajna policija, uoči početka školske godine, sa predstavnicima lokalne samouprave sagledava stanje saobraćajne signalizacije u blizini osnovnih škola i pokušava da nađe optimalna rešenja, istakao je Rebić.
Pomoćnik ministra za drumski saobraćaj i bezbednost Saša Stojanović je, gostujući u istoj emisiji, rekao da je, prema rezultatima istraživanja, od 2012. do 2014. godine bilo 37 dece koja su nastradala u saobraćajnim nezgodama.
Stojanović je ukazao da "taj broj predstavlja u odnosu na ranije godine opadajući trend".
"Međutim, ako ga posmatramo kao deo učešća u ukupnom odnosu poginulih u saobraćajnim nezgodama, on je još uvek visok i on na neki način pokazuje da mi još uvek nismo uspeli da uspostavimo sistem bezbednosti i zaštite dece u saobraćaju", istakao je Stojanović.
Najveći procenat dece u saobraćajnim nesrećama strada u putničkim vozilama, a nakon toga kao pešaci i biciklisti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.