Od 1. januara potpuna kontrola budžeta ustanova socijalne zaštite

Izvor: RTS, 25.Okt.2018, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. januara potpuna kontrola budžeta ustanova socijalne zaštite

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od 1. januara najavljuju potpunu kontrolu budžeta ustanova socijalne zaštite i Centara za socijalni rad. Ministar Zoran Đorđević kaže za RTS da bi krajnji efekti trebalo da budu veća kontrola, više novca u budžetu i pravična potrošnja.
Zoran Đorđević je, gostujući u Dnevniku RTS-a najavio potpuno drugačiji koncept koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << značiti fiskalnu i finansijsku kontrolu ustanova i uvođenje veće pravičnosti pri raspodeli novca.

"Ideja je da sve ustanove i centri za socijalni rad budu indirektni budžetski korisnici", rekao je Đorđević i poručio da je potrebno da se novac upotrebi na pravi način i da dođe do korisnika.
Ustanove će morati da imaju plan troškova za celu godinu, tačno po mesecima. Đorđević dodaje da se radi zajednički i da su obuke u toku.
Ističe i da su ustanove tehnički spremne jer je ideja najavljena još prošle godine, a samo mali broj ustanova to nije shvatio ozbiljno.
Kako je rekao, više ga brine da li će pravilno biti isplanirana sredstva, ali dodaje da veruje da će se i to rešiti uz pomoć Ministarstva finansija.
Ministar Đorđević kaže da bi krajnji efekati trebalo da budu veća kontrola, više novca u budžetu i pravičnije trošenje sredstava.
"Da znamo sve tokove novca, da ide u prave ruke i da se troši na pravi način", ističe Đorđević. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević: Veća kontrola i pravična potrošnja budžeta ustanova socijalne zaštite

Izvor: Blic, 25.Okt.2018

U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, najavljuju da će od 1. januara biti uvedena potpuna kontrola budžeta ustanova socijalne zaštite i Centara za socijalni rad.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.