Izvor: B92, 26.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 4 godine od formiranja OVPBM

Veliki Trnovac -- U Velikom Trnovcu kod Bujanovca u ponedeljak su Albanci sa juga Srbije obeležili četvorogodišnjicu formiranja Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, izveštava dopisnik RTV B92 Radoman Irić. "Končuljskim sporazumom od 21. maja 2001. godine mi smo položili oružje čime smo dali šansu da se srpsko-albanski sukob rešava političkim sredstvima. Međutim, većina političkih sporazuma koji su od tada potpisani u prisustvu predstavnika međunarodne zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostali su mrtvo slovo na papiru", rekao je Jonuz Musliu, politički komesar raspuštene OVPBM, danas lider Pokreta za demokratski progres.

U prepunoj sali OŠ "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu pored više od 600 zvanica i pripadnika OVPBM, bili su prisutni i Nagib Arifi, predsednik opštine, i Sevdailj Hiseni, predsednik SO Bujanovac. Organizatori nisu dozvolili svim novinarima da prate ovaj skup - za razliku od albanskih, srpski izveštači su zaustavljeni na ulasku u salu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.