Ponedeljak, 26.01.2004.

17:10

Obeleženo 4 godine od formiranja OVPBM

Izvor: B92

Default images

U Velikom Trnovcu kod Bujanovca u ponedeljak su Albanci sa juga Srbije obeležili četvorogodišnjicu formiranja Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, izveštava dopisnik RTV B92 Radoman Irić. "Končuljskim sporazumom od 21. maja 2001. godine mi smo položili oružje čime smo dali šansu da se srpsko-albanski sukob rešava političkim sredstvima. Međutim, većina političkih sporazuma koji su od tada potpisani u prisustvu predstavnika međunarodne zajednice ostali su mrtvo slovo na papiru", rekao je Jonuz Musliu, politički komesar raspuštene OVPBM, danas lider Pokreta za demokratski progres.

U prepunoj sali OŠ "Muharem Kadriju" u Velikom Trnovcu pored više od 600 zvanica i pripadnika OVPBM, bili su prisutni i Nagib Arifi, predsednik opštine, i Sevdailj Hiseni, predsednik SO Bujanovac. Organizatori nisu dozvolili svim novinarima da prate ovaj skup – za razliku od albanskih, srpski izveštači su zaustavljeni na ulasku u salu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: