OJAČAVAJU BEDEME Vlasnici fabrika u Lučanima u pripravnosti

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OJAČAVAJU BEDEME Vlasnici fabrika u Lučanima u pripravnosti

Štab za vanredne situacije opštine Lučani obavestio je vlasnike privrednih objekata uključujući i fabriku “Milan Blagojević” da budu u stanju pripravnosti zbog vremenskih prilika i činjenice da je u jednom trenutku vodostaj Bjelice bio u porastu.

- Trenutno je Bjelica u blagom opadanju, poslednji put je bila na visini od 148, a do izlivanja dolazi kada je vodostaj oko 180 centimetara. Nabujala je ali nigde nije došlo do izlivanja. Međutim, nivo Morave se blago povećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << negde oko desetak centimetara, nije u opadanju ali je u stagnaciji. Ojačaćemo bedem u Đeraću za svaki slučaj. Ako Morava podigne nivo i vrati Bjelici tok unazad može doći do izlivanja. Iskreno se nadamo da do toga neće doći - rekao je zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović.

On je dodao da su svi putni pravci na području Guče i Lučana prohodni i da su se zbog vremenskih uslova aktivirala stara i pojavilo par novih klizišta, ali nijedno nije alarmatno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.