Nivoi Z.Morave i Bjelice rastu

Izvor: B92, 12.Mar.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nivoi Z.Morave i Bjelice rastu

Zbog otapanja snega i kiše na području Lučana došlo je do porasta vodostaja na Bjelici za 50 centimetara, a na Zapadnoj Moravi od jednog metra.

Ti nivoi se polako približavaju upozoravajućim, pa su obaveštene sve nadležne službe i stanje se prati ne samo na ovim rekama, nego i na svim vodotokovima u okrugu, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga, Dragiša Broćić.

"Za sada postoji mogućnost plavljenja samo poljoprivrednog zemljišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ne i objekata, a dalja situacija zavisiće od novih padavina i brzine otapanja snega", izjavio je Broćić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, u Čačku nije bilo većih problema, a najozbiljnije stanje u Moravičkom okrugu je na području Dragačeva.

Vodostaj Bjelice u Guči je već pet sati na istom nivou, što znači da je talas krenuo ka branama na Zapadnoj Moravi, kaže načelnik i dodaje da su Srbijavode u kontaktu sa tamošnjim osobljem, jer zajednički upravljaju hidroelektranama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UPOZORENJE: Porast vodostaja na 10 reka!

Izvor: Mondo, 12.Mar.2015

Na desetak reka u Srbiji vodostaji će od danas do 14. marta biti iznad upozoravajućih nivoa, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod...Foto: MUP Srbije..Tu su reke Kolubara, Ljig, Tamnava, Ub, Jadat, Jasenica, Kubrsnica, Crnica, Lepenica, Lugomir i Resava, naveo je RHMZ u upozorenju na svom...

Nastavak na Mondo...

OJAČAVAJU BEDEME Vlasnici fabrika u Lučanima u pripravnosti

Izvor: Blic, 12.Mar.2015

Štab za vanredne situacije opštine Lučani obavestio je vlasnike privrednih objekata uključujući i fabriku “Milan Blagojević” da budu u stanju pripravnosti zbog vremenskih prilika i činjenice da je u jednom trenutku vodostaj Bjelice bio u porastu...- Trenutno je Bjelica u blagom opadanju, poslednji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.