OBJAVLJENA REŠENJA TESTOVA IZ SRPSKOG JEZIKA

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBJAVLJENA REŠENJA TESTOVA IZ SRPSKOG JEZIKA

BEOGRAD - Rešenja zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koje su đaci danas polagali na "maloj maturi" objavljena su na sajtu Radio-televizje Srbije www.rts.rs

BEOGRAD - Rešenja zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koje su đaci danas polagali na "maloj maturi" objavljena su na sajtu Radio-televizje Srbije www.rts.rs.

Zbog preopterećenosti trenutno nije moguće pristupiti sajtu Ministarstva prosvete i nauke www.mpn.gov.rs, a iz tog Ministarsva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najavljuju da će čim tehničke mogućnosti to budu dozvolile rešenja zadataka biti dostupna i na njihovoj veb prezentaciji.

Đaci osmog razreda u počeli su danas polaganje male mature rešavanjem testova iz srpskog odnosno, maternjeg jezika. Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, neposredno pre početka polaganja testova izvukao je ispitnu kombinaciju broj dva.

Sutra se u osnovnim školama od 10 sati polažu testovi iz matematike, đaci imaju dva sata za rešavanje testova. Uz direktan prenos na Radio televiziji Srbije minstar će i sutra u 9.50 izvući ispitnu kombinaciju.

Ove školske godine na testovima iz jezika i matematike osmaci imaju 50 odsto potpuno poznatih zadataka, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto nepoznatih zadataka.

Ove godine osmi razred je završilo 80.000 đaka, a u srednjim školama mesta ima za oko 86.000 učenika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.