Počelo polaganje male mature

Izvor: Blic, 23.Jun.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo polaganje male mature

Đaci osmog razreda osnovne škole su danas u 10 sati počeli polaganje "male mature" testovima iz srpskog odnosno, maternjeg jezika.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, neposredno pre početka polaganja testova izvukao je ispitnu kombinaciju broj dva. Djaci imaju dva sata za rešavanje testova.

Sutra se u osnovnim školama polažu testovi iz matematike. Ministar će i sutra izvući ispitnu kombinaciju.

- Osmi razred je završilo 80.000 učenika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a mesta u srednjim školama ima za oko 86.000 hiljada - kazao je ministar.

On je podsetio da ove školske godine na testovima iz jezika i matematike osmaci imaju 50 odsto potpuno poznatih zadataka, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto nepoznatih zadataka.

"Mala matura" prvi put se polaže ove godine, a testiranje se neće mnogo raazlikovati od dosadašnjih kvalifikacionih ispita za upis u srednje škole.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSMACI SUTRA POLAŽU MALU MATURU

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović izjavio je danas da je sve spremno za sutrašnji početak polaganja male mature, završnog ispita na kraju osnovnog školovanja..BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović izjavio je danas da je sve spremno za sutrašnji početak...

Nastavak na Kurir...

Polaganje male mature

Izvor: RTS, 23.Jun.2011

Rešavanjem testova iz maternjeg jezika osmaci počeli polaganje male mature. Ministar Žarko Obradović, u direktnom prenosu na RTS-u, izvukao kombinaciju broj 2 iz maternjeg jezika. Test iz matematike sutra. ..Ovde možete videti pitanja i rešenje testa iz maternjeg jezika, i na sajtu Ministarstva...

Nastavak na RTS...

OBJAVLJENA REŠENJA TESTOVA IZ SRPSKOG JEZIKA

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011

BEOGRAD - Rešenja zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koje su đaci danas polagali na "maloj maturi" objavljena su na sajtu Radio-televizje Srbije www.rts.rs..BEOGRAD - Rešenja zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koje su đaci danas polagali na "maloj maturi" objavljena su na...

Nastavak na Kurir...

Osmaci polažu matematiku

Izvor: RTS, 24.Jun.2011, 09:12

Đaci osnovnih škola danas nastavljaju polaganje male mature rešavanjem testova iz matematike. Ministar Žarko Obradović izvukao ispitnu kombinaciju sa rednim brojem 3, u direktnom prenosu na Radio-televiziji Srbije...Rešenje testa iz matematike biće postavljeno na sajtovima RTS-a i Ministarstva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.