Izvor: Blic, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vozni red "Železnica Srbije"

Preduzeće "Železnice Srbije" najavilo je da će u avgustu, zbog poboljšanja eikasnosti i bolje organizacije prevoza, ukinuti pojedine vozne linije.

Kako je saopšteno, voz na relaciji Beograd-Niš-Beograd, koji iz glavnog grada kreće u 16.50 sati, a iz Niša se vraća u 6.35 sati, neće saobraćati od danas do 31. avgusta.

"Železnice Srbije" objašnjavaju da su vozovi na pojedinim pružnim relacijama ukinuti radi "efikasnije i racionalnije organizacije prevoza". Tom racionalizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukuniti su i vozovi koji iz Požege za Čačak polaze u 7.00 i 13.00, a u povratku iz Čačka u 8.00, 11.50, 13.55 i 21.55 sati.

Tokom agvusta, takođe, neće saobraćati kompozicija koja iz Užica po redu vožnje kreće za Požegu u 10.14, kao i voz na relaciji Užice-Čačak sa polaskom u 18.15 sati. Na relaciji Čačak-Kraljevo-Čačak neće voziti kompozicija koja iz Čačka za Kraljevo kreće u 20.14, a u povratku iz Kraljeva u 21.08 sati.

U sistemu gradske železnice "Beovoz", od 30. jula do 31. avgusta, zbog školskog raspusta i perioda godišnjih odmora, broj polazaka je tokom dnaa smanjen za 23, a o svim izmenama u gradskom železničkom saobraćaju putnici se mogu informisati u stanicama "Beovoza", navedeno je u saopštenju.

Izmene na pruzi Beograd-Subotica

Preduzeće "Železnice Srbije" najavilo je danas da će 1. avgusta privremeno biti promenjena relacija vožnje pojedinih putničkih vozova na magistralnoj pruzi Beograd-Subotica.

U saopštenju se navodi da će promena relacija biti izvršena zbog radova na deonici između stanica Vrbas i Lovćenac, i da će trajati od 10.20 do 14.20 sati. Tako će brzi voz, koji iz Beograda polazi u 10.05 sati za Suboticu, saobraćati samo do Vrbasa, a izostati na relaciji Vrbas-Subotica. U povratku, kompozicija koja iz Subotice za glavni grad kreće u 13.53 sati, saobraćaće od Vrbasa do Beograda, sa polaskom u 15.03 sati.

Lokalni putnički voz koji iz Subotice za glavni grad polazi u 10.39 sati, saobraćaće na relaciji Subotica-Lovćenac i Vrbas-Beograd, a izostati na deonici od stanice Lovćenac do Vrbasa.

Kompozicija koja iz Novog Sada za Suboticu polazi u 10.20 sati saobraćaće samo od Novog Sada do Vrbasa i od Lovćenca do Subotice, a izostati na relaciji Vrbas-Lovćenac, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.