Novi instrumenti za mlade muzičare

Izvor: B92, 04.Feb.2009, 05:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi instrumenti za mlade muzičare

Beograd -- Najmlađi virtuozi na violini i violončelu moći će da usavršavaju svoje znanje na novim instrumentima koje su dobili od Fonda "Deca deci" i Komercijalne banke.

Instrumenti, kupljeni u poznatoj švajcarskoj muzičkoj kući, dodeljeni su na neodređeno vreme talentovanim mladim muzičarima da bi bilo podstaknuto njihovo usavršavanje. Mladi umetnici su već nastupali na novogodišnjem gala koncertu "Rame uz rame", svirajući sa starijim kolegama iz Beogradske filharmonije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oduševljeni novim instrumentima, neki od njih odmah su pokazali svoj talenat.

"Ja sam dugo čekala da dobijem novi instrument, i to me samo motiviše da još više sviram i još više vežbam, i presrećna sam jer sam toliko dugo čekala i konačno sam dobila”, zadovoljna je Marija Cvejić.

"Ja sam do sada svirao na pozajmljenoj violini, i to što sam sad dobio ovu novu genijalnu violinu - to je samo motiv za mene da nastavim dalje”, oduševljen je Danilo Kuzman.

"Baš sam zadovoljna, dobila sam lep instrument, mnogo je bolji od mog starog, tako da ću sada još više da vežbam”, obećava Anja Petković.

U Komercijalnoj banci navode da su imali dobre razloge za pomoć mladim talentima.

"Oni nemaju ono što mi imamo, a to su sredstva da nabave instrumente, gde će njihove zlatne ruke doći do izražaja. Mi smo, u saradnji sa našom agencijom, procenili da je to jedan projekat u kome mi vidimo i oblik saradnje sa decom, a deca su jedan od naših najvažnijih klijenata i procenili smo da je to nešto u čemu Srbija kao zemlja ima komparativnu prednost, ovo je druga dečja filharmonija u svetu”, objašnjava Goran Milićević iz Komercijalne banke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Instrumenti talentovanoj deci

Izvor: RTS, 03.Feb.2009, 18:37

U okviru akcije Fonda "Deca deci" dodeljeni su muzički instrumenti talentovanoj deci u cilju njihovog daljeg usavršavanja i razvijanja. ..Instrumenti za talentovanu decu, koja su učestvovala na konkursu Fonda "Deca deci", uručeni su danas u prostorijama Komercijalne banke u zgradi "Politika" u Beogradu...Direktorka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.