Novi instrumenti za mlade muzičare

Najmlađi virtuozi na violini i violončelu moći će da usavršavaju svoje znanje na novim instrumentima koje su dobili od Fonda "Deca deci" i Komercijalne banke.

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2009.

01:08

Default images

Instrumenti, kupljeni u poznatoj švajcarskoj muzičkoj kući, dodeljeni su na neodređeno vreme talentovanim mladim muzičarima da bi bilo podstaknuto njihovo usavršavanje. Mladi umetnici su već nastupali na novogodišnjem gala koncertu "Rame uz rame", svirajući sa starijim kolegama iz Beogradske filharmonije.

Oduševljeni novim instrumentima, neki od njih odmah su pokazali svoj talenat.

“Ja sam dugo čekala da dobijem novi instrument, i to me samo motiviše da još više sviram i još više vežbam, i presrećna sam jer sam toliko dugo čekala i konačno sam dobila”, zadovoljna je Marija Cvejić.

“Ja sam do sada svirao na pozajmljenoj violini, i to što sam sad dobio ovu novu genijalnu violinu - to je samo motiv za mene da nastavim dalje”, oduševljen je Danilo Kuzman.

“Baš sam zadovoljna, dobila sam lep instrument, mnogo je bolji od mog starog, tako da ću sada još više da vežbam”, obećava Anja Petković.

U Komercijalnoj banci navode da su imali dobre razloge za pomoć mladim talentima.

“Oni nemaju ono što mi imamo, a to su sredstva da nabave instrumente, gde će njihove zlatne ruke doći do izražaja. Mi smo, u saradnji sa našom agencijom, procenili da je to jedan projekat u kome mi vidimo i oblik saradnje sa decom, a deca su jedan od naših najvažnijih klijenata i procenili smo da je to nešto u čemu Srbija kao zemlja ima komparativnu prednost, ovo je druga dečja filharmonija u svetu”, objašnjava Goran Milićević iz Komercijalne banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: