Novi Sad: Povećan broj zaraženih i hospitalizovanih

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 13:34

Novi Sad: Povećan broj zaraženih i hospitalizovanih

U Novom Sadu je u protekla 24 časa registrovano još 204 novoobolelih od korone, što je 35 više nego juče.

Na teritoriji cele Vojvodine u istom periodu je kovid 19 utvrđen kod još 408 osoba, odnosno kod njih 127 manje nego juče, prenosi 021.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 8.689, dok je u Novom Sadu 2.761. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu. U ovom trenutku na teritoriji 36 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji devet opština. To su opštine Apatin, Titel, Beočin, Žitište, Bač, Kanjiža, Bačka Topola, Irig i Odžaci.

Kada je u pitanju broj hospitalizovanih kovid pacijenata u Novom Sadu, trenutno je u zdravstvenim ustanovama njih 205, odnosno sedmoro više nego juče. Na respiratorima je ukupno 15 kovid pacijenata, što je troje više nego juče.

Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine leče se 154 pacijenta obolela od kovida19, od kojih je 11 na respiratorima. U Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na lečenju je 51 osoba obolela od korone, od kojih je četovoro na mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vojvodini manje, u Novom Sadu više novoobolelih

Izvor: Danas, 01.Mar.2021

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 408 novih slučajeva zaraze korona virusom, najviše, 204 u Novom Sadu, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.