Nova zgrada RTV Vojvodine za godinu dana

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zgrada RTV Vojvodine za godinu dana

Radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine obišli su ministar kulture Vladan Vukosavljević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica, koji su potom potpisali ugovor o finansiranju druge faze radova.
"Očekujem da za oko godinu dana bude pušten prvi signal iz ove zgrade", rekao je ministar Vukosavljević.

Ministar je istakao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za kulturni razvoj i kreativni ambijent, potrebno obezbediti materijlne uslove.
"Novi objekat pokrajinskog javnog medijskog servisa prilika je za novi zamah i u pravljenju velikih iskoraka u unapređenju kvaliteta programa i svih sadržaja koje pruža RTV", rekao je Vukosavljević.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je i nabavku nove opreme za rad televizije, jer sada, kako kaže, RTV ima samo 20 odsto opreme koju će imati u novoj zgradi.
"Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i plan je da nova zgrada bude gotova u drugoj polovini 2019. godine", istakao je Mirović.
Prema njegovim rečima, drugu fazu radova zajedno će finansirati vlade AP Vojvodine i Republike Srbije, a Grad Novi Sad treba tokom proleća da pristupi uređenju površine oko same zgrade.
Generalni direktor Radio televizije Vojvodine, Miodrag Koprivica, rekao je da je ovo velika stvar ne samo za Vojvodinu, nego i za Srbiju u celini.
"Radi se o sredstvima od 44 miliona evra, koliko nisu spremne da izdvoje za informativnu kuću ni mnogo bogatije zemlje. Nova zgrada biće opremljena najsavremenijom opremom i tehnikom i iz nje će se emitovati program na srpskom i još 15 jezika nacionalnih manjina", istakao je Koprivica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.